Geo Log Data - studiu geotehnic

Geotehnica | Inginerie geotehnica | Ce va oferim?

Geo Log Data ofera o gama completa de servicii de investigare, proiectare, monitorizare si consultanta in domeniul geotehnicii, geofizicii si topografiei. Toate activitatile de proiectare si construire necesita date de incredere si relevante cu privire la conditiile de teren pentru a evalua oportunitatea proiectului si planifica lucrarile. Geo Log Data dispune de experienta, cunostintele si echipamentele pentru realizarea investigatiilor si studiilor de teren (la suprafata si in adancime).

Studiu geotehnic - Cunoasterea conditiilor de teren este cheia

Studiile de teren inadecvate pot conduce la alegerea gresita a solutiilor de fundare, proiectarea incorecta a fundatiilor, executia inadecvata si periculoasa a lucrarilor de santier, precum si la deteriorarea atat a cladirilor invecinate, cat si a noii constructii. Se poate ajunge de asemenea, la un sistem de fundare supradimensionat grosolan, si prin urmare, inutil de costisitor.

Geo Log Data | Investigatii geotehnice in situ Investigatii geotehnice in situ

Investigarea sumara a terenului de fundare poate conduce la situatii neprevazute in timpul executiei si intarzieri ce pot genera cheltuieli foarte mari. Investind in investigarea corecta a terenului de fundare, pot fi evitate aceste intarzieri costisitoare si depasiri ale termenelor initiale. 

Geo Log Data | Geofizica de sonda Geofizica de sonda

Ivestigatiile geofizice reprezinta un set de instrumente si metode disponibile pentru investigarea terenului. Masuratorile seismice in gaura de foraj sunt utilizate pentru obtinerea in situ a proprietatilor solurilor si rocilor si, adesea, sunt aplicate in cadrul studiilor geotehnice de amploare. 

Geo Log Data | Incercari de laborator geotehnicInvestigatii de laborator 

Putem vedea probele si modurile de cedare, acest lucru putandu-ne ajuta sa intelegem anomaliile si sa explicam variatiile rezultatelor. Putem controla eforturile si sa le sincronizam cu drumurile de efort reale pentru proiect. Programele de investigatii de laborator pe care le realizam sunt de cele mai multe ori esentiale pentru proiectele cu mare sensibilitate la comportamentul terenului de fundare - cladiri inalte, poduri, baraje, centrale electrice, mine si diguri, de exemplu. 

Geo Log Data | Studiu geotehnic Studiu geotehnic

Obiectivul tuturor studiilor geotehnice pe care Geo Log Data le realizeaza este oferirea informatiilor necesare proiectarii sigure a fundatiilor la cel mai mic cost de executie posibil in conditiile geotehnice de pe amplasament.

Geo Log Data | Proiectare geotehnica Proiectare geotehnica

Intelegerea comportamentului geotehnic si a impactului proprietatilor pamantului si rocilor asupra structurilor ingineresti este ceea ce inginerii nostri geotehnicieni fac cel mai bine. Evaluam, proiectam si gestionam probleme de rezistenta, stabilitate si durabilitate. De la cladiri inalte la tuneluri, drumuri, excavatii, structuri de sustinere si lucrari de terasamente, echipele noastre au experienta de a proiecta solutii care sa optimizeze investitiile dumneavoastra.

Geo Log Data | Urmarirea comportarii in timp a constructiilor  Monitorizare geotehnica

"Utilizarile justificate ale instrumentarii sunt atat de multe, iar intrebarile la care instrumentele si observatiile asupra lor pot raspunde, sunt atat de vitale, incat nu ar trebui sa riscam discreditarea valorii acestora prin utilizarea lor in mod neadecvat sau inutil" - Ralph Peck (1984) 

Geo Log Data - investigatii geotehnice offshore

Studiu geotehnic | Studiu geo | Argumente pentru investigarea geotehnica a terenului

Proiectarea sistemului de fundare este un proces de “engineering judgement” – evaluare si decizie inginereasca, si cu cat gradul de incertitudine este mai mare, cu atat mai acoperitoare (si mai putin economica) este proiectarea. Date de o mai buna calitate si un volum mai mare de informatii cu privire la proprietatile terenului conduc la o proiectare optimizata.